Markantalon omistaja harkitsee ketjun 19 myymälän sulkemista Suomessa. Yhtiö on aloittanut asiaa koskevat yt-neuvottelut. Syy on ketjun kannattamattomuus.

Markantalon yt-neuvottelut koskevat 253:a henkilöä. Yhtiön toimitusjohtajan Irmeli Rytkösen mukaan valtaosa heistä jää työttömiksi, jos liikkeet suljetaan. Heille yritetään löytää myös muita työpaikkoja.

Markantalon toimipisteitä on kaikkiaan 24.

Yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen seitsemän viikon kuluessa. Markantalo-ketjun internet- ja yritysmyyntiosasto sekä asiakaspalvelu jatkavat toimintaansa normaalisti.

- Markantalo on ollut tappiollinen siitä asti, kun ostimme sen. Tässä taloustilanteessa ketjun saaminen kannattavaksi kestäisi varmasti hyvinkin pitkään, sanoo Rytkönen.

Sama omistaja kuin Gigantilla

Toimitusjohtaja Rytkösen mukaan Markantalon tulokset ovat olleet niin huonoja, että yritys olisi voitu päästää konkurssiin.

Norjalainen Elkjøp Nordic osti ketjun vuonna 2006.

- Jälkikäteisenä viisautena voidaan sanoa, että etenimme asioissa aivan liian nopeasti. Ja ei ehkä ymmärretty, kuinka laajoja prosesseja kokonaismuutoksen läpivieminen edellytti.

Elkjøp Nordic omistaa Suomessa myös Gigantti-ketjun. Neljän Markantalon myymälän osalta selvitetään, onko niitä mahdollista siirtää Gigantti-ketjuun. Nämä myymälät sijaitsevat Forssassa, Jyväskylässä, Porissa ja Turussa.

Rytkösen mukaan Gigantti on erittäin kannattava.

Norjalaisen Elkjøpin omistaa suuri brittiläinen kulutuselektroniikkayhtiö DGS, joka on tunnettu muun muassa Dixons-brändistään.

- YLE Uutiset