Markantalo Oy purki pääluottamusmies työsuhteen 2.2. Työnantaja halusi estää luottamusmiehen osallistumisen PAMin luottamusmieskoulutukseen. Liettilä osallistui koulutukseen ja työnantaja päätti tästä syystä hänen työsuhteensa.

PAM on käynyt neuvotteluja Suomen Kaupan Liiton kanssa. Neuvottelut päättyivät tänään perjantaina tuloksettomina. PAM vie tapauksen välittömästi työtuomioistuimeen.

Markantalon toimintaa pidetään PAMissa erittäin törkeänä. PAM kehottaakin nyt kuluttajia boikotoimaan Markantaloa. Muista toimenpiteistä PAM kertoo ensi viikon torstaina.

108 pamilaista luottamushenkilöä vaatii työnantajaliitolta toimenpiteitä

PAMin 29 eri sopimusalatoimikuntaa oli koolla Petäyksessä. Yhteisesti he vaativat Suomen Kaupan liittoa ryhtymään välittömiin toimiin, että heidän jäsenyrityksensä luottamusmiehen työsuhde saadaan palautettua.

Sopimusalatoimikuntien mielestä Markantalon toiminta osoittaa, että edellisellä neuvottelukierroksella sovitut menettelytapasäännökset luottamushenkilöiden työsuhdeturvasta eivät ole riittäviä. Seuraavan neuvottelukierroksen keskeisenä sopimustavoitteena sopimusalatoimikunnat pitävät luottamushenkilöiden työsuhdeturvan parantamista.

Tukitoimia myös netissä

PAMin toimenpiteitä ja boikottikehotusta tuetaan myös netissä. Facebookiin on perustettu virtuaalinen boikottiryhmä ja tuen antaminen onnistuu myös adressilla.

Facebookissa toimii ryhmä "Markantalo boikottiin luottamusmiehen potkujen vuoksi". Tukiadressin voi allekirjoittaa osoitteessa www.adressit.com/markantalo.

- PAM.fi