Kodintekniikkaketju Markantalo esittää koko henkilöstölleen joko palkanalennusta tai potkuja. Keskiviikkona päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena kaikille työntekijöille on jaettu irtisanomisilmoitukset. Henkilöstöllä on seitsemän päivää aikaa harkita, allekirjoittavatko he uuden sopimuksen aiempaa alemmalla palkalla ja huonommilla työehdoilla. Harkinta-ajan jälkeen työntekijä katsotaan irtisanoutuneeksi, jos hän ei allekirjoita. Uusi sopimus muun muassa kieltää kommentoimasta työoloja ulkopuolisille.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ei hyväksy Markantalon toimenpiteitä vaan riitauttaa palkanalennukset, jos Markantalo ei peräänny. Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat aloittaneet neuvottelut Suomen Kaupan Liiton ja PAM:n tuella. Neuvottelut jatkuvat huomenna.

PAMin edunvalvontalinjan johtaja Anssi Vuorio pitää palkanalennusehdotusta harvinaisena yksittäistapauksena. Markantalon toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen ei ymmärrä asiasta noussutta kohua, vaan pitää palkanalennuksia yhteisinä talkoina, joilla päästään työpaikat turvaaviin säästöihin.

- ksml.fi