Pääluottamusmies voitti työnantajansa käräjäoikeudessa

Kodinkoneliike Markantalo tuomittiin maksamaan pääluottamusmiehelleen Ilkka Liettilälle vahingonkorvauksena  yhteensä 3400 euron maksamattomista vastuualuelisistä ja lisäksi yhdenvertaisuuslain rikkomisesta hyvityksenä 1000 euroa. Markantalo on ilmoittanut olevansa päätökseen tyytymätön, ja juttua puitaneen vielä hovioikeudessa.

Markantalo poisti Liettilältä vastuualuelisän, jota oli maksettu työpaikan työntekijöille kuukausittain kahden vuoden ajan. Oikeuden mielestä kyse oli sellaisesta työsuhteen osasta, jota ei saanut poistaa ilman irtisanomisperustetta. Liettilä oli ainoa, jolta lisä poistettiin. Päätöksen mukaan Liettilää syrjittiin, ei kuitenkaan luottamusmiesasemansa vaan sairastelunsa vuoksi.

-Se, että tuomio tuli yhdenvertaisuuslain rikkomisesta oli merkityksellistä, sillä sen perusteella tuomioita on tullut vähän, PAMin neuvottelupäällikkö Juha Ojala arvioi.

Muut työntekijät menettivät vastuualuelisän kahta vuotta myöhemmin, syksyllä 2007. Liitto vie muitakin Markantalon palkanalennustapauksia oikeuteen.

-PAM-lehti