Tekstiviesti kehottaa boikotoimaan Markantaloa. Kuva: Miisa Kaartinen

Mistä luottamusmiehen potkut johtuvat, Markantalon toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen?

- Kyseessä on aivan selkeä (luottamusmiehen) luvaton poissaolo, joka on kestänyt kaksi päivää. Myös PAM on myöntänyt, että luottamusmies menetteli väärin.

- Meille on aivan uusi tieto, että hänen väitetään olleen (PAMin) koulutuksessa. Olen todella pahoillani siitä, että näin äärimmäiseen ratkaisuun päädyttiin.

Mistä tapauksessa on kyse, PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen?

- Meillä oli normaalit koulutuspäivät, jossa käsiteltiin johtajuutta. Sinne ovat aina päässeet luottamushenkilöt, jotka ovat päätoimisia.

- Edellisenä perjantaina työnantaja (Markantalo) kielsi luottamusmiestä lähtemästä sinne. Kun työvuorolistalle ei oltu mitään merkitty, niin luottamusmies osallistui koulutukseen. Sen jälkeen työnantaja purki työsuhteen. On ihmeellistä, että yrityksessä on useita työvuorolistoja.

Tekstiviesti kehottaa boikottiin

Ympäri Suomea kiertävä tuntemattoman aloittama tekstiviestikampanja kehottaa boikotoimaan Markantaloa.

Tekstiviestissä kehotetaan boikottiin seuraavasti: "Boikotti, älä osta Markantalosta mitään! Markantalo sanoi pääluottamusmiehen irti, kun tämä osallistui Pamin toimikurssiin. Saa levittää"

Perjantaina kerrottiin, että Markantalo on antanut yhtiön valtakunnalliselle pääluottamusmiehelle potkut. Palvelualojen ammattiliitto (PAM) päättää torstaina aloittaako se vastatoimet Markantalo Oy:tä vastaan.

Markantalon omistaa DSG international. Myös Gigantilla on sama omistaja.

- Aamulehti.fi