Luottovakuutusjätti Atradius on lopettanut takaukset kodinelektroniikkaketju Gigantin omistajalta, brittiläiseltä elektroniikkajätti DSG:ltä eli Dixonsilta. Gigantin maajohtaja Irmeli Rytkönen myöntää, että Gigantti joutuu selittelemään omistajansa tilannetta tavarantoimittajille. Rytkösen mukaan emoyhtiön vaikeudet eivät kuitenkaan vaaranna Gigantin joulukauppaa.

-Tämä ei vaikuta mitenkään meidän Suomen toimintaan, Rytkönen vakuuttaa Uudelle Suomelle.

-DSG omistaa siis Elkjøpin ja Elkjøp omistaa meidät. Meillä on omat käteisvarannot Elkjøpissä ja me olemme äärimmäisen menestyvä konserni. Meillä on hyvät tulokset, jotka julkistetaan 27.11.

IDG-uutissivuston mukaan elektroniikkajätti DSG yrittää luottovakuuttajan vetäytymisen jälkeen keksiä vaihtoehtoisia kauppaehtoja Samsungin ja muiden suurten elektroniikkayhtiöiden kanssa. Luottovakuuttajan lähteminen tarkoittaa tavarantoimittajien kannalta sitä, etteivät sen myyntisaatavat ole enää vakuutettuja, ja että se voisi kärsiä jälleenmyyjän vaikeuksista.

-Meillä ei ole joulukauppa vaarassa. Se, että tavaran loppumisen kanssa joutuu taistelemaan, on brittien arkipäivää, Rytkönen naurahtaa.

Maailman kolmen suurimman luottovakuutusyhtiön joukkoon kuuluvan Atradiuksen päätös DSG:n lainahanojen sulkemisesta tuli pari viikkoa sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti myyntinsä putoamisesta seitsemällä prosentilla vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. DSG:n hyllytys oli osa luottovakuuttajan laajempaa Britanniaan liittyvää arviota, jossa se lopetti lainojen vakuuttamisen myös tavarataloketju Woolworthisilta ja urheiluvälinejätti JJB Sportsilta.

Britanniassa kodinelektroniikan jälleenmyyjille kulunut vuosi on ollut vaikea. DSG:n osakkeiden arvo on romahtanut viimeisen vuoden aikana yli 80 prosenttia.

- Uusi Suomi