Markantalo purki pääluottamusmiehensä työsuhteen viime maanantaina. Markantalon mukaan kyse on laillisesta työsuhteen purusta. PAMin (Palvelualojen ammattiliitto) mielestä potkuille ei ole perusteita.

Lauantaina ympäri Suomea alkoi kiertää tekstiviestikampanja, joka kehottaa boikotoimaan Markantaloa.

Tekstiviestissä kehotetaan boikottiin seuraavasti: "Boikotti, älä osta Markantalosta mitään! Markantalo sanoi pääluottamusmiehen irti, kun tämä osallistui Pamin toimikurssiin. Saa levittää"

Suomen kaupan liitto uhkaa viedä nyt PAMin työtuomioistuimeen tekstiviestikampanjasta,vaikka ammattiliitto kiistää jyrkästi aloittaneensa sen.

Mitä Suomen kaupan liitossa ajatellaan tekstiviestikampanjasta, varapuheenjohtaja Heikki Ropponen?

- Me pidämme kyseistä kampanjaa laittomana. Se on ihan selvästi työehtosopimuslain vastainen toimenpide. Se tullaan viemään työtuomioistuimen tutkittavaksi ensi viikolla.

- Markantalon pääluottamusmiehen työsuhde purettiin, koska arvioitiin purkuperusteiden olevan selkeitä.

Täysin varmaksi ei tiedetä mikä viestin lähde on?

- Kyllä Pami ihan reilusti omilla sivuillaan sanoo, että se on heidän toimintaansa. Heidän toinen puheenjohtaja Kaarlo Julkunen eilen ilmoitti, että he panevat toimeen tällaisen painostustoimenpiteen.

Onko koskaan aiemmin tehty tällaista, että valtakunnallisen pääluottamusmiehen työsuhde puretaan?

- Olen ollut työmarkkina-asioissa mukana viisitoista vuotta ja sinä aikana ei ole ollut tällaista.

Oliko työntekijälle annettu varoituksia aiemmin?

- Ei ole ollut mitään varoituksia pohjalla. Tämä oli hyvin poikkeuksellinen tilanne.

PAM kiistää olevansa viestikampanjan takana

Aamulehden tavoittama PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen kuitenkin kiistää, että ammattiliitolla olisi mitään tekemistä tekstiviestikampanjan kanssa.

- Kuulen ensimmäisen kerran asiasta. Ei se ole meiltä lähtöisin. Meillä ei ole mitään tekstiviestikampanjaa viritetty, eikä meidän nettisivuilta tällaista löydy, Julkunen sanoo.

Onko tekstiviestikampanjassa PAMin mielestä järkeä?

- Se joka on laittanut tekstiviestikampanjan vastaa siitä itse. Jos Suomen kauppa katsoo, että tämä (tekstiviestikampanja) on laiton toimenpide, niin pitää kysyä miten laiton toimenpide on se, että luottamusmiehen kukkarosta otetaan monen vuoden aikana palkkaa pois.

- Yritys ja Suomen kauppa ovat rikkoneet työehtosopimusta toistuvasti ja peräkkäin. Rikkeitä yrityksestä löytyy vaikka kuinka paljon.

-Luottamusmies on taistellut terveyden äärirajoille asioiden puolesta. Emme halua työntekijöiden työtaistelutilannetta, koska yritys on niin arvaamaton, Julkunen jyrisee.

- Aamulehti.fi