Markantalon entisiä työntekijöitä virtaa kilpailijalle. Verkkokauppa.com on palkannut heitä "ihan normaalipalkoilla", kertoo toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Elektroniikkaa myyvän Vekkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoo, että Verkkokauppa.comiin on palkattu merkittävä määrä työntekijöitä myös kodinkoneketju Gigantista.

– Sen palkkahässäkän jälkeen näki, että hakemuksia alkoi tulla, ja olemme ottaneet niistä parhaimmat meille. Hirveän hyvää porukkaa he ovat, Seppälä sanoo.


PP=1?Mustassa Pörssissäkin on pantu merkille tavallista runsaammat hakemukset Markantalolaisilta.

– Kyllä se näkyy, on näkynyt jo itseasiassa pidemmän aikaa, toimitusjohtaja Jussi Mikkola sanoo.

Verkkokauppa.comiin hakeneiden joukossa on sekä Markantalosta irtisanottuja että niitä, jotka eivät ole ottaneet tarjottua palkanalennusta vastaan. Monilla hakijoilla on taustalla monta peräkkäistä määräaikaisuutta.

– Kaikki, palkatut ovat tyytyneet meidän normaalipalkkaan, Seppälä sanoo.

Seppälän mukaan hakemuksia alkoi tulla Markantalosta jo ennen irtisanomisia keväällä. Nyt niitä tulee myös Gigantista.

Yhden Gigantista palkatun kohdalla oli tullut ilmi, ettei ilta-, ylityö-, lauantai- ja sunnuntailisiä ollut maksettu lainkaan.

– Itseä jurppii vain, että tämmöiset jätetään maksamatta. Se on samalla vähän kuin kilpailijoiltakin pois, Seppälä sanoo.

Markantalo sulki Market-ketjunsa myymälät . Henkilökunnalle tarjottiin uutta työsopimusta alemmalla palkalla vaihtoehdoksi irtisanomiselle. Sekä Gigantin että Markantalon omistaa englantilainen DSG international.

- Taloussanomat