Sanasodaksi kärjistynyt riita luottamusmiehen potkuista kiristää Palvelualojen ammattiliiton ja elektroniikkaketju Markantalon välejä.

Markantalo purki pääluottamusmiehensä työsuhteen viime maanantaina. Markantalon mukaan kyse on laillisesta työsuhteen purusta, PAMin (Palvelualojen ammattiliitto) mielestä potkuille ei ole perusteita.

Lauantaina ympäri Suomea alkoi kiertää tekstiviestikampanja, joka kehottaa boikotoimaan Markantaloa.

Tekstiviestissä kehotetaan boikottiin seuraavasti: "Boikotti, älä osta Markantalosta mitään! Markantalo sanoi pääluottamusmiehen irti, kun tämä osallistui Pamin toimikurssiin. Saa levittää"

Mistä luottamusmiehen potkut johtuvat, Markantalon toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen?

- Kyseessä on aivan selkeä (luottamusmiehen) luvaton poissaolo, joka on kestänyt kaksi päivää. Myös PAM on myöntänyt, että luottamusmies menetteli väärin.

- Meille on uusi tieto, että hänen väitetään olleen (PAMin) koulutuksessa. Olen todella pahoillani siitä, että näin äärimmäiseen ratkaisuun päädyttiin.

Luottamusmies on siis myöntänyt olleensa kaksi päivää luvattomasti poissa?

- Niin, ja PAM on myös myöntänyt, että luottamusmies menetteli väärin. Hän on tietoisesti toiminut yhtiön kirjallisia ohjeita vastaan.

- Hän halusi lähteä koulutukseen. Se on kielletty sen takia, ettei se kuulunut koulutussopimuksen piiriin. Kyseinen koulutus ei edistänyt Markantalon tavoitteita.

Tällainen riita ei varmasti tee hyvää työpaikan ilmapiirille?

- Henkilökunnasta ei ole tullut mitään reaktioita. On aika kamala ajatus, että PAM kehottaa ostoboikottiin ja vaarantaa 300 ihmisen työpaikat. Ymmärtääkseni meidän ilmapiiri on hyvä.

Mistä tapauksessa on kyse, PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen?

- Meillä oli normaalit koulutuspäivät, jossa käsiteltiin johtajuutta. Sinne ovat aina päässeet luottamushenkilöt, jotka ovat päätoimisia.

- Edellisenä perjantaina työnantaja (Markantalo) kielsi luottamusmiestä lähtemästä sinne. Kun työvuorolistalle ei oltu mitään merkitty, niin luottamusmies osallistui koulutukseen. Sen jälkeen työnantaja purki työsuhteen. On ihmeellistä, että yrityksessä on useita työvuorolistoja.

Markantalo ei halunnut päästää luottamusmiestä koulutukseen, joka ei tukenut yhtiön tavoitteita?

- Missään vaiheessa Markantalo ei ole ollut kiinnostunut koulutuksen sisällöstä.

Rytkösen mukaan kyseessä on luvaton poissaolo ja PAM myöntää luottamusmiehen menetelleen väärin?

- Rytkönen valehtelee siltä osin. Me totesimme, että koulutussopimuksen mukainen koulutus tämä ei ollut. Normaaliin edunvalvontapäivään luottamusmiehet pääsevät, ja tämä koulutus oli sellainen.

- Rikkeitä yrityksestä löytyy vaikka kuinka paljon. Luottamusmies on taistellut terveytensä äärirajoille asioiden puolesta.

Montako riitaa Markantalon kanssa on vireillä?

- Kymmeniä on vireillä, ja ne ovat erittäin vaikeita selvitettäviä. Yrityksessä ei ole mitään sellaisia työsääntöjä, jotka olisi lain mukaisesti käsitelty.

Onko Markantalon ilmapiiri hyvä?

- Varmasti työntekijät joutuvat kertomaan, että ilmapiiri on hyvä. Kierrän Markantaloja ja voin sanoa, että ihminen ei voi näytellä vointiaan. Markantalossa ihmisillä on iso pelko takana.

- Aamulehti.fi