Palvelualojen ammattiliitto PAM ryhtyy oikeustoimiin Markantaloa vastaan työsopimuskiistassa. PAM:in viestintäjohtajan Timo Piiroisen mukaan tapaus on sen laatuinen, että se viedään todella nopealla aikataululla oikeuteen.

Markantalo velvoitti irtisanomisen uhalla työntekijöitään solmimaan uudet työsopimukset, joissa palkka laski merkittävästi. Markantalon myymälöitä on mm. Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Lappeenrannassa työntekijöitä on reilut kymmenen.

PAM kerää työntekijöiltä valtakirjoja oikeudenkäyntiä varten. Tähän mennessä valtakirjoja on tullut koko maassa muutamia kymmeniä.

PAM:issa ei ole vielä päätetty, ryhdytäänkö oikeustoimiin yhdessä vai useammassa käräjäoikeudessa. PAM neuvottelee vielä Markantalon kanssa muista mahdollisuuksista ratkaista työehtosopimuskiista, jolloin oikeudenkäynneiltä vältyttäisiin.

Markantalo antoi juhannuksen jälkeen 450 työntekijälleen irtisanomisilmoitukset. Suurin osa sai jatkaa töitä sillä ehdolla, että työntekijä suostui palkan alentamiseen ja muiden työehtojen heikentämiseen. PAM:in viestintäjohtajan Timo Piiroisen mukaan on poikkeuksellista, että työsopimuksiin kirjataan työehtojen heikennyksiä.

- YLE Uutiset