Markantalon boikotti jatkuu

PAMin boikottikehotus on edelleen voimassa kuluttajille, jotka haluavat kunnioittaa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen oikeuksia.

PAM käynnisti Markantaloon kohdistetun boikotin perjantaina 6.2. Boikotin tavoitteena on saada työnantaja neuvottelupöytään ja jouduttaa ratkaisun löytymistä asiassa. Työtuomioistuimen eilisellä päätöksellä ei ole vaikutusta PAMin painostustoimiin. Työtuomioistuin määräsi eilen PAMille sakkoja boikotista, joka tuomioistuimen mukaan rikkoi työrauhavelvoitetta.

Viime viikolla PAM järjesti myös mielenilmauksia Markantalojen edessä seitsemällä paikkakunnalla. PAMin toimenpiteitä tuetaan myös netissä: Facebookista löytyy virtuaalinen boikottiryhmä, jossa on 2300 jäsentä, ja tuen antaminen onnistuu myös adressilla www.adressit.com/markantalo.

PAM arvioi Markantalon tilannetta vielä uudelleen tällä viikolla.

Markantalo purki luottamusmiehen työsuhteen perusteettomasti

Markantalo purki pääluottamusmiehen työsuhteen 2.2., koska luottamusmies oli osallistunut liiton koulutukseen, vaikka työnantaja olisi halunnut estää osallistumisen. PAMin mukaan todellinen syy oli se, että yritys halusi päästä eroon aktiivisesta luottamusmiehestä.

Luottamusmiehen työsuhdeturvasta on sovittu luottamusmiessopimuksessa. Sen mukaan luottamusmiestä ei saa luottamustehtävänsä vuoksi erottaa työstä eikä muutoinkaan syrjiä. Luottamusmiehen työsopimuksen purkaminen järjestysmääräyksien rikkomisen johdosta on mahdollista vain, jos kyseinen luottamusmies on toistuvasti ja olennaisesti sekä varoituksesta huolimatta jättänyt työvelvoitteensa täyttämättä. (Luottamusmiessopimus, 4 § Työsuhdeturva)

- PAM.fi